30 Temmuz 2009 Perşembe

SBS BİZDEN SORULUR

TOKAT'TA İLK 10 DA 7 KİŞİ


ÖĞRENCİLERİMİZ TEBRİK EDİYORUZ...

10 Temmuz 2009 Cuma

2009 SBS DE YİNE ANAFEN DAMGASI




İlköğretim Okulu Öğrencilerinin girmiş oldukları ve sonucunu merakla bekledikleri SBS’nin açıklanmasının ardından Tokat ilimizin birincisi belli oldu. 2008-2009 SBS’nin birincisi Selçuk Fen Anafen Dershanesi öğrencisi Mehmet Enes Erkal oldu. Yeşilbağ ilköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Enes Erkal’ın SBS birincisi oluşu Selçuk Fen Anafen Dershanesi’nde kutlandı. Selçuk Fen Dershanesi SBS Tokat derecesinde ilk 10 içerisinde 6 öğrencisi ile başarısını ortaya koydu.

Selçuk Fen Anafen Dershanesi Müdürü Zeynel Abidin Demir SBS başarılarına yönelik şu açıklamayı yaptı:

“2008–2009 SBS sonucunda SELÇUK FEN ANAFEN DERSHANESİ olarak geleneksel hale getirdiğimiz Tokat il birinciliğini aynen devam ettiriyoruz. Tokat genelinde ilk 10 da 6 öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizden Tokat il 1.si Yeşilbağ ilköğretim okulu öğrencisi MEHMET ENES ERKAL olmuştur. Ayrıca Tokat 3. sü Yıldırım Koleji öğrencisi CİHAT ŞENCAN, 5. si Yeşilbağ ilköğretim okulu öğrencisi AYBÜKE SEÇAL, 6.sı Yeşilbağ ilköğretim okulu öğrencisi BEYZA NUR ŞİMŞEK, 9.su HASAN SEDAİ TÜRKYILMAZ ve 10.su BEYZA NUR EREĞLİ olmuştur.
Yıllardır süregelen başarımızın bu yıl da devam etmesinin mutluluğu içerisindeyiz. SELÇUK FEN ANAFEN DERSHANESİ olarak 2007–2008 Eğitim-Öğretim yılı süresince gösterdiğimiz performans sonucu iki Türkiye birincisi ile yeni binamızda yeni sınav sistemine kendimizden daha emin bir şekilde başlamış olduk. Bu Tokat’ın Türkiye’de ki konumu için küçümsenemeyecek bir başarıydı. Bu başarının sonucu olarak daha büyük bir şevkle 2008–2009 Eğitim-Öğretim yılının açılışını yaptık.

Dershanemizin profesyonel öğretmen kadrosunun öğrencilerimizle yaptığı bire bir ciddi rehberlikleri sayesinde öğrencilerimizin yeni sınav sistemine daha donanımlı bir şekilde girmesinde büyük etkisi oldu.

Başarılarımızda bütün çalışanlarımızın yalnız SBS’ ye yönelik hizmet vermesinin payı büyüktür. Gerek çalışanlarımız arasındaki saygı, gerekse öğrencilerimiz ile olan sevgi ve muhabbet bize göre her şeyin üzerindeydi.

Öğrencilerimize yıl boyunca verdiğimiz dergi, kitap ve yaprak testlerimiz; çocuklarımızın yıl boyunca başka kaynaklara ihtiyaç duymalarına gerek bırakmadı. Çocuklarımıza yaptığımız denemelerde çıkan soruların SBS’ dede benzer şekilde karşılarına çıkması, öğrencilerimizin soruları kendilerinden daha emin bir şekilde çözmelerine yardımcı oldu.

Yıl içerisinde öğrencilerimizle yaptığımız şehir içi ve şehirlerarası gezi ve pikniklerimizle öğrencilerimizin gelecekteki planlarını netleştirmelerinde yardımcı olduk.

Bir öğrenciyi her boyutuyla tanımak başarının en büyük sebebidir. Gerek yaptığımız veli ziyaretleri gerekse yıl boyunca kesilmeyen telefon trafiğimiz sayesinde veli öğretmen arasındaki münasebet öğrencini motivesi için önemli bir etkendir.

Kendimize esas aldığımız bu ilkeler doğrultusunda hedefe ulaşmak için emin adımlarla ilerledik. Şimdiye kadarki kazandığımız başarılar bundan sonraki kazanacağımız başarıların yalnızca başlangıcıdır.”

ENES ERKAL:

“BİZE HEP DESTEK OLDULAR”

SBS Tokat İl Birincisi olan Mehmet Enes Erkal de basın mensuplarına duygu ve düşüncelerini açıklarken mtluluğunu yansıttı. Yeşilbağ İlköğretim Okulu Öğretmenlerine, Selçuk Fen Anafen Dershanesi’nde öğretmenlerine sonsuz teşekkürlerini sunarken “öğretmenlerimizin candan ve sıcak yaklaşımı bizleri mutlu etmektedir. Onlara çok şey borçluyum. Ailemin destekleri de çok önemli. Bize hep destek oldular.” Dedi.

9 Temmuz 2009 Perşembe

ANAFEN DEN TERCİHLERDE YARDIM



ANAFEN DERSHANESİ OLARAK 10 TEMMUZDAN İTİBAREN SBS TERÇİH REHBERLİĞİ İLE SİZ DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.
DENEYİMLİ VE UZMAN ÖĞRETMENLERİMİZ NEZARETİNDE YAPILAN TERCİHLERDE İSABETLİ VE DOĞRU TERCİH YAPMA KOLAYLIĞI SUNUYORUZ.
8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİ 10- 17 TEMMUZ TARİHLERİNDE DERSHANEMİZE BEKLİYORUZ.

TOKAT SELÇUKFEN ANAFEN DERSHANESİ REHBERLİK SERVİSİ

SBS YARIN AÇIKLANIYOR


SBS sonuçları yarın açıklanıyor
Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları'nın (OYP) yarın açıklanması bekleniyor.
Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı OYP sonuçlarını yarın açıklayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar tamamlanırsa sınav sonuçları yarın akşam saatlerinde belli olacak.

Adaylar sonuçları bakanlığın ''www.meb.gov.tr'' internet adresinden öğrenebilecek.

Sonuçların açıklanmasının ardından puanı yeterli adaylar 13-17 Temmuz arasında tercih yapacak. Sınavla öğrenci alan okullara yerleşebilmek için sadece OYP'si 196 puan ve üzerinde olan öğrenciler tercihte bulunabilecek. Tercih ve talep işlemleri öğrencinin mezun olduğu ya da sınav başvurusunu yaptığı okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek.